Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να επισκεφθεί το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Υπουργού έχει ως εξής:

10:30 : Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων  Θεσσαλονίκης.

12:00 : ΑΧΕΠΑ: Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα Χειρουργείων- Διοίκησης Κεντρικής Αποστείρωσης. Ενημέρωση για την ανακατασκευή της υπάρχουσας πτέρυγας χειρουργείων και την προμήθεια- εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

13:30 : Ανοιχτή συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

18:00 : Σύσκεψη στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, η εφαρμογή του σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα ξεκινήσει πιλοτικά το φθινόπωρο, σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές: την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

«Η λογική του σχεδίου είναι αποκεντρωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πυρήνα τον οικογενειακό γιατρό κοντά στους τόπους κατοικίας των ανθρώπων, με πληθυσμό ευθύνης, με λογική ολιστικής φροντίδας με ένα σύστημα πιο φιλικό για τον άρρωστο, λιγότερο ακριβό και ιατρικά πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να συνδράμει και η αυτοδιοίκηση να έχουμε μία συνέργεια που το αποτέλεσμα της να είναι πολλαπλασιαστικό για τους πολίτες» έχει δηλώσει ο κ. Ξανθός.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here