Τι θα λέγατε αν σας έλεγαν πως η προαγωγή ενώ κάνει καλό στην τσέπη σας, βλάπτει την υγεία σας; Αυτό πάντως αποδεικνύει έρευνα Σουηδών επιστημόνων.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία μελέτησαν 1.400 άντρες και 2.000 γυναίκες επί έξι χρόνια. Οι ειδικοί τους ζήτησαν να χαρακτηρίσουν οι ίδιοι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται:
α) επαγγελματικά
β) οικονομικά
γ) ψυχολογικά
δ) σωματικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι προχώρησαν επαγγελματικά, δήλωναν πως αρρώσταιναν περισσότερο και πως ένιωθαν περισσότερο στεναχωρημένοι.

Μάλιστα, αυτές οι απαντήσεις διαρκούν περί τα τέσσερα χρόνια μετά την προαγωγή. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας τους βελτιώνεται, καθώς προσαρμόζονται στα νέα τους καθήκοντα.

«Το να πάρεις προαγωγή συχνά σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και μεγαλύτερες ευθύνες – κάτι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου, τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστείς – δεν είναι όλοι κατάλληλοι για προαγωγή», σχολιάζει για την Daily Mail ο καθηγητής Κάρι Κούπερ, ειδικός στην ψυχολογία των οργανισμών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here