Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα ότι η παρατεταμένη χρήση των smartphone που τραβούν το βλέμμα προς τα κάτω, αυξάνει την πίεση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και δημιουργεί αυτό που λέμε «αυχενικό σύνδρομο του κινητού». Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα; Οι ειδικοί λένε πως αυτοί οι 4 τρόποι θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε τα άσχημα αποτελέσματα που δημιουργεί η χρήση που κάνουμε με το κινητό μας.

1. Ανασηκώστε το τηλέφωνο σας:

Προκειμένου να μη σκύβουμε για να δούμε ή να κάνουμε αυτό που θέλουμε μπορούμε να ανυψώσουμε την συσκευή μας στο ύψος των ματιών. Σίγουρα δεν είναι τόσο βολικό όσο το να γείρουμε πάνω από το τηλέφωνο, αλλά θα μας γλιτώσει από πόνους και πιασίματα.

2. Απλά αφήστε το κινητό κάτω

 Αν το προηγούμενο βήμα φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Αποφύγετε να κάνετε άσκοπη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου. Πολλές από τις δυνατότητες που έχουμε από το κινητό γίνονται και από τον υπολογιστή του γραφείου και πολλές από τις εφαρμογές που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στο κινητό, τώρα είναι διαθέσιμες και για PC (iMessage, whatsapp κ.α.).

3. Κάντε ένα διάλειμμα

Όσοι χρησιμοποιούν πάρα πολύ το κινητό τους λόγω δουλειάς, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν κάποια διαλείμματα, μακριά από αυτό. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας λέει πως για κάθε 15′ χρήσης του τηλεφώνου πρέπει να αντιστοιχούν 5′ διαλείμματος από αυτό. Αφήστε το στην άκρη, σηκωθείτε, περπατήστε και επ’ουδενί μην νιώσετε ενοχές που για λίγες στιγμές δεν το έχετε στα χέρια σας.

4. Τεντωθείτε ελεύθερα

Υπάρχουν απλές ασκήσεις stretching που ανακουφίζουν τους μύες και τους τένοντες και μπορούμε να τις κάνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε. Μια πολύ απλή και ανακουφιστική άσκηση είναι η στροφή του κεφαλιού αριστερά, επιστροφή σε ουδέτερη θέση και στη συνέχεια στροφή του κεφαλιού στα δεξιά. Στη συνέχεια γέρνουμε το κεφάλι δεξιά (αυτί -ώμος), επιστροφή σε ουδέτερη θέση, επανάληψη στην αριστερή πλευρά.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 15 =