Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων, SmileProject, και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, ChildImmunization, των Γιατρών του Κόσμου, συνεχίζεται για ακόμα ένα έτος με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (TheHellenicInitiative-THI). Κινητή Ιατρική Μονάδα των προγραμμάτων επισκέπτεται αυτόν ντον μήνα τον Δήμο του Μαραθώνα.

Στόχος του προγράμματος  μέσα στους επόμενους 12 μήνες, να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης  ότι τα παιδιά της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό, και παιδιατρικό έλεγχο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί εμβολιασμοί, όπου υπάρχει  ανάγκη. Τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται τέτοια προγράμματα τα οποία έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων ς αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους. Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα εξασφαλίζουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη, ανοιχτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Το SmileProject,ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, υλοποιείται στα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα,  και το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων σε Αθήνα και Πέραμα καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της Κινητής Μονάδας.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στον  Μαραθώνα το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο των Γιατρών του Κόσμου http://www.mdmgreece.gr/

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here