Ένα ηχηρό μήνυμα δόθηκε την περασμένη Κυριακή στον 8ο αγώνα Greece Race for the Cure 2016 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος και πολλοί Ολυμπιονίκες από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η ενημέρωση ότι οι προληπτικές εξετάσεις, αλλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήριες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος, αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν πολλές ομάδες που κάθε χρόνο στηρίζουν και βοηθάνε έμπρακτα στον αγώνα των γυναικών κατά του καρκίνου. «Είμαστε σταθερά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο και βοηθούμε έμπρακτα στη φροντίδα της υγείας της γυναίκας με παράλληλες καμπάνιες και ενέργειες. Φέτος είμαστε περήφανοι που δίπλα μας έτρεξε η ομάδα των Ελλήνων Ολυμπιονικών, μεταφέροντας και αυτή μαζί μας το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης της νόσου», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Σημαντική ήταν η βοήθεια αλλά και η προώθηση της εκδήλωσης από τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών. H Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, επιλέχθηκε από το Άλμα Ζωής για να αναλάβει τη βράβευση της 1ης γυναίκας δρομέα, ενώ μαζί της βρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου (Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη (Πάλη), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα) και Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία).

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών τόνισε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την υγεία μας. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τον καρκίνο του μαστού κι άλλους γυναικολογικούς καρκίνους και ν’ αντιληφθούν τη μεγάλη σημασία της πρόληψης.

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις και ομιλίες ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση στο θέμα του καρκίνου του μαστού και με δωρεά προληπτικές εξετάσεις.

Η πρόληψη άλλωστε σώζει ζωές και κάθε μήνυμα που έχει ως στόχο την ενημέρωση αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας πρέπει να ακούγεται δυνατά. Ο καρκίνος του μαστού είναι θεραπεύσιμος, αρκεί να τον γνωρίζεις!

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here