Διατροφή

Γάλα γαϊδούρας, το νέο must στη διατροφή

Γάλα γαϊδούρας, το νέο must στη διατροφή

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνονται γνωστά τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση γάλακτος γαϊδούρας με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κάνει πολύ καλό στην υγεία της καρδιάς και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα λέει και η γνωστή διατροφολόγος Charlotte Stirling-Reed, το γάλα γαϊδούρας έχει μειωμένα λιπαρά και προσεγγίζει τη σύσταση του ανθρώπινου γάλακτος πολύ περισσότερο από το αγελαδινό αφού διαθέτει μια παρόμοια πρωτεΐνη και λιπαρά οξέα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροτικών προϊόντων των Ηνωμένων Εθνών, μετά από πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρει πως το γάλα γαϊδούρας διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά τα οφέλη των οποίων μπορούν άφοβα να απολαμβάνουν όσοι είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι το εντάσσουν στη διατροφή τους καθώς έχει αρχίσει να διακινείται σταδιακά σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο.

Στην Ιταλία για παράδειγμα το γάλα γαϊδούρας πωλείται σε ατομικές συσκευασίες, σε παγωμένη μορφή ή φρέσκο και παράλληλα χρησιμοποιείται στην καλλυντική βιομηχανία για την παρασκευή, μεταξύ άλλων, σαπουνιών που περιποιούνται εκπληκτικά το δέρμα και θεραπεύουν μέχρι και τα εκζέματα.

Και τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση γάλακτος γαϊδούρας δεν σταματάνε μόνο στα παραπάνω. Επιστήμονες βιολόγοι επισημαίνουν τη συστηματική του χρήση στον τομέα της παιδιατρικής ως προς την καλύτερη διαχείριση των αλλεργιών. Η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στα βρέφη, έτσι λοιπόν όταν η μητέρα τους δεν διαθέτει αρκετό γάλα για να τα θηλάσει προτείνεται η αντικατάσταση του με γάλα γαϊδούρας προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό τους λόγω των θρεπτικών του συστατικών.

Αντίστοιχα η κατανάλωση γάλακτος γαϊδούρας προτείνεται και για όλους όσους αθλούνται πολλές ώρες την εβδομάδα καθώς τονώνει το σώμα. Ισχυρά προτείνεται να καταναλώνεται και από άτομα που περνάνε από την εφηβεία στην ενηλικίωση καθώς δυναμώνει το σώμα ενώ αυτό ακόμα αναπτύσσεται αλλά και σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, βοηθώντας τους να διαχειριστούν καλύτερα τα συμπτώματα αυτής της περιόδου της ζωής τους με το να αισθάνονται ενέργεια και δύναμη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.