Διατροφή

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, η όρεξη μας είναι συνήθως περιορισμένη και προτιμάμε δροσερά γεύματα που θα μας χορτάσουν χωρίς όμως να μας βαρύνουν το στομάχι.

Η συνταγή που σας προτείνουμε, σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, είναι από μόνη της ένα κανονικό γεύμα,  θα σας ενθουσιάσει με τις φίνες γεύσεις της και γίνεται μέσα σε 30 λεπτά με πολύ απλή διαδικασία. Αποτελεί την ιδανική λύση για μία πρόσκληση σε γεύμα των αγαπημένων σας φίλων, που θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις μαγειρικές σας ικανότητες, χωρίς να έχει χρειαστεί να κοπιάσετε σχεδόν καθόλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερις μερίδες είναι 500 γραμμάρια πένες, 400 γραμμάρια καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά, το χυμό από ενάμιση λεμόνι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, δύο ώριμα αβοκάντο κομμένα σε μικρούς κύβους,  300 γραμμάρια ντοματίνια που θα τα έχετε κόψει ακριβώς στη μέση, ένα φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.

Πώς θα εκτελέσετε τη συνταγή: Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή όσο αναγράφει η συσκευασία τους, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ. Αφού βράσουν τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε, Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό βρύσης γιατί διαφορετικά θα λασπώσουν. Τις βάζετε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν και γίνουν μία σχεδόν ομοιόμορφη μάζα. Πρέπει να ξεχωρίζουν μέσα στο μπολ γιατί όπως λένε δεν αρκεί μία συνταγή μαγειρικής να είναι μόνο γευστική, πρέπει να είναι «χορταστική» και στο μάτι.

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού που θα έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε σε μερίδες. Συνοδέψτε το δροσερό αυτό πιάτο μ’ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί και απολαύστε ένα γεύμα ελαφρύ, μοναδικά απολαυστικό και τι άλλο; Άκρως καλοκαιρινό με μία νότα εξωτική και μυρωδιά θάλασσας. Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Plant based συνταγή με μπιφτέκια μανιταριών Portobello

Ρόφημα με τζίντζερ και κουρκουμά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.