Αγγλία: Χιλιάδες μολύνσεις και θάνατοι από μετάγγιση αίματος

Μπορεί το περιστατικό να συνέβη πριν από 30 χρόνια, ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση τώρα παίρνει την ευθύνη, με τον David Cameron, να σκοπεύει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες θυμάτων που μολύνθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους από θανατηφόρες ασθένειες από μια απλή μετάγγιση αίματος.

Η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στη Βρετανία, αποτελεί ένα σκάνδαλο- πληγή για το κράτος. Περίπου 7.500 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς αιμορροφιλικοί, είναι γνωστό ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και ηπατίτιδα C μετά τη χορήγηση εισαγόμενων προϊόντων αίματος που ελήφθησαν από δότες υψηλού κινδύνου, όπως οι πόρνες και οι κρατούμενοι στις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Οι ζωές αυτών τον ανθρώπων είτε χάθηκαν είτε καταστράφηκαν, αφού ιδιαίτερα εκείνη την εποχή ούτε το HIV ούτε η Ηπατίτιδα C, αποτελούσαν ασθένειες με τις οποίες ο ασθενής θα μπορούσε να ζει με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μια κανονική ζωή.

Οι αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι άλλοι 27.000 ασθενείς ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με ηπατίτιδα χωρίς ποτέ να εντοπιστεί.

Εδώ και λίγο καιρό διεξάγεται έρευνα για να εξετάσει τους ισχυρισμούς ότι οι υπουργοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υγειονομικές αρχές άργησαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προειδοποιητικά σημάδια και στη συνέχεια κάλυψαν διακριτικά το θέμα ώστε να μην αντιμετωπίσουν συνέπειες αντίστοιχες του μεγέθους της καταστροφής.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει πλήρη την απάντηση της στην έκθεση αυτή την εβδομάδα, σκοπεύει να βάλει στην άκρη επιπλέον χρήματα για τα θύματα.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 9 =